Operauka

Opera Trøndelag inviterte også i 2014 til et variert program over 2 uker i august. OperaUka kunne by på  30 solister, av nasjonal og regional størrelse, samt unge musikere og scenespirer ført i musikalsk ledelse og regi av de ypperste krefter.

OperaUka åpnet 2.august med Operagalla på Husbyjordet, ved vestfronten av kommende Stjørdal kulturhus. Operagallaen;»Prins Orlofskys Byggeball II», var en fortsettelse av suksessen fra 2013 som samlet bortimot 1000 publikummere. Byggeballene viser vei til mars 2016 og Opera Trøndelags oppsetting av  operetten «Flaggermusen», komponert av Johann Strauss d.y. »Prins Orlofskys operaball» er en av de festlige scenene i operetten.

I årets Operagalla ga et knippe av landets fremste solister og landsdelens egne i et gnistrende samspill, utdrag fra «Flaggermusen» og andre kjente opera- og operetteperler. Gallaen er satt i scene av landets gallaregissør nr.1 Ronald Rørvik. Mesteren som sto bak Opera Trøndelags suksessforestilling i mars «Norge i Rødt, Hvitt og Blått», en markering av Grunnloven.

7.august var det nypremiere på Opera Trøndelags egen versjon av «Tryllefløyten»tidligere framført 2008-2010. På oppfordring fra publikum ble den i år reprodusert og satt opp som OperaUkas hovedproduksjon med 5 forestillinger, herav 3 som Midnattsopera. Med spektakulær lyssetting mellom eiketrærne i Prestegårdshagen ble det igjen et magisk eventyr. Temaet for årets «Tryllefløyten» var Sirkus; med prinsesser, klovner, trapesartister, eksotiske dyr og fugler. W.A Mozart skapte sin siste opera «Tryllefløyten» som et eventyraktig syngespill.

Hele 14 solister, av nasjonal og regional tyngde; ga med sine praktstemmer en fortryllende opplevelse for publikum.

Operauka ble avsluttet 17.august med «Tribute to Olav Engelbrektsson»; en festkonsert med highlights fra operaen av Edvard Hoem og Henning Sommerro. Operaen «Olav Engelbrektsson; det norske operaverket som er framført flest ganger, hadde 20årsjubileum i 2013. I år kunne den praktfulle musikken igjen oppleves på innsiden av middelalderslottets murer!! Et kor på over 50 sangere tok publikum tilbake til de nasjonale hendelsene fra 1500tallet. Koret besto av sangere fra Trøndelag og fra det gregorianske «Schola Sanctae Sunnivae». Solister av nasjonal og regional kaliber, supplert av nye unge talenter.

Operaskolens elever har vært med i alle 3 oppsettingene, fra Åpningsgallaen til Tryllefløyten og Festkonserten.

Gjestespillet 12.august var fra det nye operaselskapet «Opera di setra» fra fjellbygda Tylldal. De framførte en ellevill og sprudlende kortversjon av «Barberen i Sevilla» av G.Rossini. Produksjonen gjorde stor suksess på deres egen scene i 2013  og ble også satt opp samme år ved Oslo Operafestival. Solister, musikalsk ledelse ,regi og kostymer  av regionens fremste.