Operauka

Opera Trøndelag inviterer til OperaUka 2015!

Med det fremste av nasjonale og regionale solister og et spennende program ønskes velkommen til nye unike og store opplevelser i august.

PRINS ORLOFSKYS BYGGEBALL- Midnattsoperaen OLAV ENGELBREKTSSON- FIGAROS BRYLLUP- Matineer.

Operauka åpner lørdag 1.august med OperaGalla i Kimen Kulturhus i Stjørdal by. Operagallaen; “Prins Orlofskys Byggeball III” er 3.trinn på veien inn til Hovedscenen! Første Byggeball var på kulturhusets byggetomt i 2013,  i 2014 utenfor hovedinngangen og i år vil publikum bli invitert inn i lobbyen i kulturhuset. OperaGallaene er en forsmak til mars 2016 og Opera Trøndelags oppsetting av  operetten «Flaggermusen», av Johann Strauss d.y. Forestillingene er satt i scene av landets gallaregissør nr.1 Ronald Rørvik. Mesteren som sto bak Opera Trøndelags suksessforestilling «Norge i Rødt, Hvitt og Blått». Åpningen av Operauka blir en storstilt Galla av populære perler fra operettens og operaens verden, framført av hovedsolistene i  “Flaggermusen”.

Et nytt trøndersk operatalent vil bli presentert v. åpningen.

Torsdag 6.august blir det nypremiere på Steinvikholm Slott med “Olav Engelbrektsson” av Edvard Hoem og Henning Sommerro. I år er operaen i ny og spektakulær drakt av en av Norges fremste regissører; Svein Sturla Hungnes. “Olav Engelbrektsson” er OperaUkas hovedoppsetting, med 5 forestillinger fordelt på  to uker. Tittelrollen innehas av Espen Langvik fra Den Norske Opera & Ballett. Resten av solistrekka inneholder nasjonale- og internasjonale anerkjente sangere og dansere. 150 aktører på scenen med  operakor og orkester i spissen vil med Sommerros vakre musikk og Hoems erotiske tekst forføre inn i en magisk augustnatt.

Operaen Olav Engelbrektsson hadde 20årsjubileum i 2013 og er det norske operaverket som er framført flest ganger. Produksjonen på Steinvikholm Slott er en av Nordens største utendørsoppsettinger.Svein Sturla Hungnes hadde i 25 år regien på Peer Gyntspelet på Galå.

Onsdag 12.august blir det Operapub på Friskgården.

Søndag 16.august avsluttes Operauka med Gjestespillet “Figaros bryllup” av W.A.Mozart. I regi av Ronald Rørvik som også sto bak fjorårets suksess “Tryllefløyten i Prestegårdshagen”. Blott til lyst vil regionale kjente og kjære sangere ta publikum med til stasgården Ersgard  og by på elleville forviklinger og fantastisk musikk. Det bys også på rømmegrøt, spekemat og dertil drikke, kaffe og hvetekringle. Operaselskapet “Opera di Setra” fra Tylldalen gjester for 2.år på rad Opera Trøndelag. I 2014 med suksessen “Barberen i Sevilla” som dro syklende, kjørende og gående til det praktfulle gårdstunet v. Stjørdalselva.