Kunstutstilling

I GO TO THE HILLS WHEN MY HEART IS LONELY // SALGSUTSTILLING

Trondheimskunstneren May Lise Hoel gjester Opera Trøndelag og Kimen Kulturhus med en salgsutstilling inspirert av «The Sound of Music» .Vi ønsker publikum velkommen til å dykke inn i hennes univers av malerier, trykk og litografier.
Det inviteres til Vernissage i Galleriet på Kimen lørdag 2.mars kl. 14:00.

 

OM KUNSTNEREN:
Det er lett å kjenne igjen kvinnene May Lise Hoel formidler på lerret, bak glass og mellom rammer.
Hun har ikke skapt få av dem i løpet av de siste 15 årene. Høyst sannsynlig har du møtt noen av hennes kvinner, om du ikke har vært på utstillingene hennes så har du kanskje sett dem i hjem du har besøkt. Eller kanskje du er blitt fascinert og nysgjerrig når du har kikket inn i de store vinduene i May Lise Hoels fargerike atelier i Nedre Møllenberg gate 59 i Trondheim.

May Lise Hoel har en strek og et uttrykk det er lett å kjenne igjen. Ikke for det, hver kvinne har sin egen identitet og hvert bilde er sitt eget univers. Men alle hennes kvinner er preget av sårbarhet samtidig som de utstråler styrke og pågangsmot.
Bildene hennes kan for noen fortone seg som «uferdige», men det er nettopp dette som gir dem sin særegne energi. Det er ikke alltid nøkkelen til forståelsen av dem ligger i hva som finnes i bildene, snarere i hva som ikke er der. May Lise Hoels kvinner mangler ofte noe, noen ganger er deler av ansiktstrekkene visket ut. Men ingen av hennes kvinner mangler karakter eller personlighet.

“Jeg har i alle disse årene prøvd å dokumentere en kvinnes liv, forsøkt å vise hvordan vi distanserer oss fra virkeligheten samtidig som vi går på en catwalk og eksibisjonerer vår kvinnelighet. At vi til tider må være nesten mekaniske, At livet kan være krevende men at vi er sterke og overlever. Jeg ønsker at verden skal stoppe opp og gi betrakteren små magiske opplevelser som er verdt å ta med seg i livet.

I en fragmentert verden der endringer skjer i stadig høyere tempo, leter hun etter motsatsen, elementer som fryser rom og tid. Hun har søkt seg mot de duvende åkerlandskapene i Skatval.
Landskap er noe bestandig. Både menneskeskapte endringer og naturfenomener kan førte til forandringer, men det bestandige vil fortsatt være der, landskapet vil fortsatt kunne fylle mennesker med trygghet, ro, harmoni.

Utstillingen består av malerier, litografiske trykk og fettstift på glass.

May Lise Hoel (født 1960) er billedkunstner, grafiker og grafisk designer. Hun har hatt separatutstillinger med sine halvabstrakte malerier og litografiske trykk i Trondheim, Oslo og Tromsø. Hun er autodidakt, men har bakgrunn som grafisk designer gjennom 20 år. Hoel ble en av rundevinnerne i Saatchi Gallery, Londons Showdown 2009 hvor hun også ble utstilt. Hun har også vunnet en runde i 2010 med bildet «The First Cut Is The Deepest».

bilde Dato

02.03.19 - 16.03.19

bilde Sted

logo Galleriet, Kimen Kulturhus