Ny daglig leder

Pressemelding
_______________________________________________________________________________

 

Ny daglig leder i Opera Trøndelag

Etter 20 år som Operasjef fratrer Randi Spets. Lars Eggen er ansatt som ny daglig leder for Opera Trøndelag.

Etter 20 år i Opera Trøndelag (heretter kalt OT) fratrer Randi Spets sin stilling som operasjef. Under hennes ledelse har OT etablert en plattform for å produsere og fremføre store klassiske operaforestillinger. Hele arbeidet er preget av avansert samspill mellom amatører og profesjonelle. «Med løpende rekruttering til ulike roller og oppgaver har Opera Trøndelag fremstått som et ledende miljø på egenproduserte forestillinger i regionen, som har gitt viktige oppdrag til aktører innenfor scenekunsten i Trøndelag. Samtidig har OT bemerket seg med Operaskolen og konkrete resultater av Talentutvikling».

Lars Eggen skal være med på å legge en økonomisk plattform for å videreutvikle OT som et av de ledende Distriktsoperaselskap i Norge. Særlig skal det legges vekt på arbeidet videre med de bemerkelsesverdige resultater når det gjelder rekruttering til Operakunsten i Trøndelag. Han ser fram til samarbeidet med kunstnerisk leder Anne Spets og å jobbe videre med å formidle og skape interesse for opera i regionen.

Styreleder Torbjørn Skjerve.:

«Styret i OT er svært tilfreds med tilsettingen av Lars Eggen. Han kombinerer en allerede tung kunstnerisk karriere med en kunstnerisk og administrativ oppbygging gjennom bl.a. Opera Di Setra. Og ikke minst har han vært engasjert som scenisk aktør i OT gjennom flere år og har førstehånds kjennskap til OT sin egenart».

Om Lars Eggen

Lars Eggen er i fra Tylldalen i Østerdalen. Han er bosatt i Trondheim og har etablert seg som en allsidig sanger i norsk musikkliv. I tillegg til operasolist er han mye benyttet som sanger ved festivaler og i konsertsammenheng. Han har sunget over 40 ulike roller, flere tilskrevet Eggen, i tillegg til å ha mottatt flere priser og stipender (bla. Trondheim kommunes kulturpris og kåret til “årets Tynseting”). Han dirigerer kor, er mye brukt som seminarholder og underviser ved NTNU.

Eggen har parallelt med sin kunstneriske virksomhet produsert både opera og teater, samt en rekke konserter og andre arrangementer gjennom Opera Di Setra, Tylldalspelet og KmOpra. Eggen har mastergrad i utøvende musikk fra institutt for musikk ved NTNU. Har også studert ved Conservatorio di Musica di Perugia samt privat ved Hochschule für Musik i Köln. Etter endt utdanning har han jobbet for de fleste norske operaprodusentene foruten Opera Trøndelag, Operaen i Kristiansund, Opera Nordfjord, TSO, NOSO m. fl. Han har deltatt ved flere festivaler som Trondheim Kammermusikkfestival og Yo! Opera Festival i Utrecht, Nederland. Eggen har også vært aktiv i Opera Norge som både styremedlem og medlem.

Eggen kjenner OT svært godt, og har jobbet tett med både Randi Spets og Anne Spets gjennom en rekke ulike produksjoner de siste 14 årene, både via Opera di Setra og Opera Trøndelag. Lars Eggen starter i stillingen 1.august. Den nye administrasjonen i Opera Trøndelag blir da: Daglig leder Lars Eggen, Kunstnerisk leder Anne Spets og Administrasjonssekretær Sissel Norberg