Operaskolen

Program for Operaskolen 2017:

«Carmen» i Kimen kulturhus

UKM

Innslag på Starmusfestivalen i Trondheim

«Operagalla» den 17.august i Kimenparken

Innslag på familiedagen på Steinvikholm slott den 3.september

Innslag på Rotarys distriktskonferanse

Eventyrstien i Monsberga den 28.september

Julekonsert med Stephen Brandt Hansen i Værnes kirke

«Christmas in Hell» med Are Hembre og Wenche Myhre

 

Operaskolen 10-15 år Seniorakademi 15-19 år.

Ved inngangen til 2000 var det ekstra stort trykk fra barn og ungdom for å være med på scenen i opera Olav Engelbrektsson. Med bakgrunn i dette ble Operaskolen starta i 2001 med formål å gjøre scenekunst av høy kvalitet tilgjengelig for barn og ungdom og samtidig motivere til videre steg innen faget.

Operaskolen gir tilbud i musikkteater til gruppen 11-15 år der samspill og scenedisiplin er vesentlig. Alt foregår felles.  Øvingene fører fram mot konkrete forestillinger. Det øves fast 1 gang pr. uke i skoleåret, samt intensivering mot forestillinger. Operaskolen er et arnested der musikkteater utøves i glede og fellesskap.

Seniorakademiet er for videregående elever over 15 år. Seniorene har stått på scenen siden 11årsalderen og representerer en viktig kompetanse for Opera Trøndelags produksjoner. Flere av dem har utmerket seg som gode solister og scenekunstnere. Seniorene har også et eget program.

Operaskolens virksomhet gir viktig synergi til regionen. Flere av elevene har gått videre til høyere utdanning innen klassisk sang og satser på opera og musikkteater som levevei.

Talentutvikling

Siden 1998 har birollene ”Gjertrud” og ”Rakel” i midnattsoperaen på Steinvikholm slott gitt startskuddet til et 20-talls unge sangere som har vært og er i høgre operautdanning i Norden. Flere av dem frekventerer scener rundt i OperaNorge. Noen har  fått jobb ved Den Norske Opera & Ballett og Opera Trøndelag har tatt flere av dem tilbake i hovedroller i sine produksjoner.

Først og fremst skal Operaskolen være en boltreplass innen scenekunst som gir barn og ungdom en positiv læring og opplevelse som er viktig for deres framtid enten som sceneutøver eller som publikum. Uansett rolle senere i livet, er dette en viktig plattform.

Operaskolen har 2 semester; 1. starter høst og varer tom. forestilling i mars. 2. starter vår og varer tom. Operauka i august. Øvinger er på Kulturloftet, Halsen barneskole i Stjørdal. Det øves hver torsdag i skoleåret.

Elevene øver mot målet å delta  i Opera Trøndelags produksjoner.

Hvert år i mars har det vært produsert egne forestillinger for og med Operaskolens elever og gjestesolister, «Den Magiske Karusellen», Grunnlovsforestillingen «Norge i Rødt, hvitt og blått», «Viva la Musica», «Sound of Music & Movies» og andre produksjoner bl.a.  Nasjonaloperaens «Askepott- en barneopera» som senere ble vist på Kamfest i Trondheim.

Elevene har deltatt i Opera Trøndelags hovedproduksjoner «Olav Engelbrektsson», «Tryllefløyten», «Flaggermusen» og nå sist «Carmen».

Dersom plass tas det inn nye elever hvert semester. Påmelding skjer via Operakontoret tlf. 74821866 eller [email protected]

Instruktører i Operaskolen i  2016/2017:

Anne Kleivset, Ingrid Eggen, Karianna Sommerro, Nina Sætherhaug,  Atmasukha Ananda, Lars Eggen, Eva Holm Foosnæs

Leder: Anne Spets